Januari is voorbij en dat ging best erg snel vond ik. Dat betekent ook dat ik mijn eerste foto van het 12 maanden project ga kiezen en laten zien.

De foto waar ik voor gekozen heb is er eentje van onze hond met de zoon van onze goede vrienden. Natuurlijk wil je het verhaal erachter weten šŸ˜Š.

De dag dat deze foto werd gemaakt, waren wij bij onze vrienden. Mijn vriendin had gevraagd of ik wat foto’s wilde maken van haar zoon en haar hond. Dus studio in de auto en aan de slag, want dat zijn de leuke klussen. Zo zijn wij wat aan het stoeien geweest met een achtergrond, licht en uiteraard het fotograferen.

Nu is het goed om te weten, dat honden en kinderen niet zoveel verschillen. Dat bedoel ik in de zin van dat ze beide vaak veel energie hebben die er eerst uit moet, voordat je wat ‘geposeerde’ foto’s kan maken. Dus het is goed om ze eerst even gek te laten doen en te spelen, zodat ze wat rustiger worden. Dit moment was bereikt met de zoon van onze vrienden. Nu was onze hond ook mee en die is echt al een dagje ouder en behoorlijk gewend aan het foto’s maken.

Er kwam een moment dat hun hond er even geen zin meer in had, met dat poseren voor de foto. Die ging haar eigen gang en dan is het belangrijk dat je de hond ook laat gaan, want de hond moet wel op het gemak zijn.

Onze hond besloot dat zij wel even op de foto wilde en dat wilde de zoon van onze vrienden ook wel. Dus zo gezegd, zo gedaan en daar kwam deze foto uit. Voor ons een hele leuke foto en voor onze vrienden ook. Want het is ook wel duidelijk dat deze lieve jongen gek is op dieren…

Wij hebben zo een mooie foto en een herinnering aan een hele leuke dag, waar we ontzettend mee gelachen hebben…