Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in de tuin op de laptop de weersites te bekijken. Specifiek de voorspellingen voor het weekend, want er staat eigenlijk een fotosessie op een buitenlocatie gepland. Van de week was het heel hoopvol en dacht ik dat het wel door zou gaan, op dit moment ben ik er niet zo zeker meer van. Meerdere weersites voorspellen veel en nog meer regen bij de locatie waar wij de fotosessie zouden houden en we hadden op de voorhand al een extra datum afgesproken om vrij te houden, voor het geval dat, omdat je het met het NL weer nooit zeker weet, zelfs niet in Juni.

Dan is het fijn om soms in de studio te kunnen werken, helaas kan dat (en willen we dat ook niet) voor deze fotosessie, dus die is echt weersafhankelijk. Maar met de foto die ik in deze blog heb staan kon dat gelukkig wel.

Wellicht heb je al over deze lieve hond en haar fotosessie gelezen, want ze is op diverse Social media platforms bij mij voorbij gekomen. Maar omdat het dit keer weer tijd is om een foto van de maand Mei te kiezen voor het #12maandenproject, kies ik voor deze.

Voor degene die het nog niet gezien hebben, dit is Semma. Een zwarte Labrador van 10 jaar oud, het baasje wilde al veel langer een keer een fotosessie voor haar afspreken, maar het kwam er om verschillende redenen niet van. Nu eindelijk was het zover, de knoop was doorgehakt en de afspraak gemaakt, studio ging mee, koekjes gingen mee en natuurlijk de camera niet vergeten (het is mij weleens overkomen dat we in de vakantie op pad gingen en mijn camera gewoon nog in het appartement lag te wachten, maar dat is een verhaal voor een andere keer).

Toen ik bij het huis van Semma aankwam, werd ik al vrolijk en kwispelend begroet en meteen werd haar speelgoed getoond. Binnengekomen, eerst even wat babbelen en overleggen wat mijn idee was en wat het bazinnetje graag wilde. Studio opgebouwd en aan de slag, Semma was een voorbeeldig model, lief, geduldig en natuurlijk alles voor een koekje. De foto’s werden prachtig en bazinnetje was heel blij, zeker omdat ze niet had verwacht dat de zwarte achtergrond zo mooi zou uitpakken bij haar hond.

Omdat dit een hele leuke sessie was, met leuke mensen en een ontzettend lieve hond en ik zo tevreden ben over de foto’s, heb ik met kop en schouders voor deze foto gekozen voor het #12maandenproject Mei. Inmiddels ben ik alweer bezig met dingetjes, waardoor ik straks voor Juni ook weer een gave foto kan kiezen,.. maar daar moeten jullie nog even op wachten tot begin Juli, ik hou jullie nog even in spanning…

Mocht je meer foto’s van Semma willen zien of van de andere (huis)dieren, dan kun je deze vinden op mijn Social media (LinkedIn, Facebook en Instagram), te vinden als Pilonfotografie, maar ook op mijn website kun je natuurlijk even een kijkje nemen, voor de link klik hier.