Vorig jaar heb ik eigenlijk wel een paar hele leuke, mooie shoots gedaan. Ik heb een familieshoot gehad in een zanderige omgeving, een shoot met 3 kids in een bosrijke omgeving en een leuke shoot van een aantal prachtige motorfietsen in een woonwijk. Daarnaast heb ik ook nog wat portretten voor een bedrijf kunnen schieten. Helaas gooide (jaja, daar is die dan) Corona veel roet in het eten bij de portretten, maar ik hoop dat we dit verder voort kunnen zetten als we wat verder in het nieuwe jaar zijn en mijn hand weer optimaal functioneert, want op moment van schrijven van dit bericht ben ik nog steeds ‘onhandig’ en kan ik weinig tot niet fotograferen.

Ik kan niet alle foto’s tonen van de shoots die ik gedaan heb afgelopen jaar, maar ik heb wel toestemming van de betreffende personen om enkele leuke foto’s uit de shoot te laten zien hier. Een kleine terugblik op vorig jaar…

Voertuigen heb ik nog vrij weinig gedaan, maar als ik de kans krijgt om een aantal prachtige motoren te fotograferen (en bekijken), dan laat ik die kans niet lopen. Deze foto is dan één van mijn favoriete uit de serie.

Een andere uit de serie motorfietsen die ik erg geslaagd vind. Het was een flinke klus, zeker ook het uitzoeken en nabewerken, maar het was erg leuk om te doen. Leuk weetje, een paar foto’s uit deze serie heb ik ook zelf afgedrukt voor de klant en die gaat hij aan de muur hangen in zijn huis, dus dat is wel een mooi compliment voor mij.

Familieshoot, op een locatie naar hun wens. Een hele leuke locatie, waar we heel leuk gespeeld hebben met bomen en klimmen. Helaas stond er die dag erg veel wind, die dus pas op stak toen wij daar net aankwamen… maar al met al hebben we een leuke dag en een leuke shoot gehad. Waar dit ‘formelere’ portret wel bij hoort…

Ik hoop dat de familie op deze foto een leuke middag hebben gehad, want in mijn ogen zijn niet alleen de foto’s als eindresultaat belangrijk, maar ook zeker de ervaring en de gemaakte herinneringen.

In 2022 wil ik mij richten op wat projecten, eigen vrij werk en ik hoop wat meer portretten te kunnen gaan doen. Inmiddels heb ik wat nieuwe spullen erbij en ben ik (want ja dat kan ik wel) wat boeken aan het lezen en lesstof aan het doornemen om mezelf te verdiepen en te verbeteren op gebied van portretten, want het kan altijd beter natuurlijk (dat vind ik zelf dan natuurlijk). Gelukkig heb ik wat eigen modellen in huis waarmee ik straks lekker weer wat dingen kan oefenen en uitproberen en ook daarvan zal ik de resultaten delen als die zover zijn.

Dus stay tuned, er volgt meer…..