Het is vakantietijd… en wij gaan nog niet op korte termijn weg, maar ik ben in mijn hoofd wel al aan het voorbereiden voor als we wel zover zijn. Welke camera/lens combinatie neem ik mee? Hoe kan ik compact inpakken en toch de juiste lenzen mee hebben?

Laders, ook niet vergeten. Aah mijn statief moet ook mee… en toen kwam er een idee in mijn hoofd op.

Elk jaar maak ik foto’s. Soms maak ik daar een fotoboek van via bijvoorbeeld Saal Digitaal. Maar soms vind ik het leuk om een soort scrapbook achtige journal te maken, schrijven, bonnetjes inplakken… maar dan altijd die foto’s. Ik wil er ook een foto bijplakken en dat kon eigenlijk nooit.

Ik kan moeilijk mijn grote fotoprinter meenemen en ik wil kleine fotootjes voor in de journal. Dus een leuk idee voor de vakantie dit jaar, een journal met fotootjes. Maar hoe?

Zo ging mijn zoektocht uit naar die kleine fotoprinters. Prijs, kwaliteit, reviews…. Google is your best friend haha, en daarmee inmiddels uitgevonden dat die kleine dingen pocketprinters heten hahaha.

Totdat ik bedacht dat ik nog een Leica Sofort heb, een instant camera. Waarom zou ik dan een printertje kopen? Ja tuurlijk is dat leuk om op stickerpapier je foto’s van de phone af te drukken. Maar goedkoper nu is het om wat film te kopen voor mijn Leica en daarmee foto’s te maken en in mijn journal te plakken. Want de camera heb ik al…

En wat ontdek ik net, de Leica is een ‘vermomde’ Fuji instax. Dat betekent dat de film van Fuji ook gewoon past.. en die film is veel makkelijker te koop.

Dus dit gaan we testen, nog voor we op vakantie gaan. Ik ga de Fuji film halen, in de Leica proberen en natuurlijk deel ik de eerste resultaten en of het ook werkelijk lukt hier ook met jullie!

Al met al… wordt vervolgd…

Een vermomde Fuji Instax Mini camera