Vorige keer schreef ik over de Leica instant camera, waar dus gewoon de Fujifilm cassettes in zouden passen. Dat zou ik dus gaan proberen en ik ben dezelfde dag nog langs de Kruidvat gegaan om 1 cassette van Fujifilm te gaan halen. Dit met het idee, als het past koop ik straks meerdere cassettes voor de vakantie… leuk voor mijn vakantie verslag.

Zo kwam ik thuis met de Fujifilm Macaroni (of zoiets) omdat dit de enige was die ze hadden. Ik heb de laatste 2 foto’s gemaakt met de cassette die er nog in zat en klap de camera open… vol verbazing kijk ik erin… haha, jaja de cassette die erin zat kwam toen uit een originele Leica verpakking, maar bleek ook gewoon Fujifilm te zijn, het stond er zelfs op. Het was al zolang geleden dat ik die cassette erin gestopt had, dat ik dat allang niet meer wist.

Links kwam uit de camera en rechts was de nieuwe net bij de Kruidvat gehaald.

Het klopt dus, dat de inhoud van de Leica camera gelijk is aan de Fujifilm mini. Erg gemakkelijk dus, want deze cassettes kun je overal kopen en ook met leuke varianten, zoals die ik nu heb de ‘macaroni’ ofzo, die heeft gekleurde randen.

Zo hebben we dus 2 dubbelverpakkingen gekocht voor de vakantie, kan ik zo af en toe even een mooi fotootje maken en in mijn vakantieverblijf plakken. En die er nu in zit wordt ook goed gebruikt, want ik ben toevallig komende week 2x op kraamvisite en dus gaat de Leica even mee… veel te leuk om mee te spelen.

Nog even de aanvulling op het verschil tussen de Fujifilm en de Leica. Ze hebben weliswaar dezelfde binnenkant met alleen andere behuizing. Alleen is de Fujifilm wel een stuk goedkoper. Het verschil zit ‘m in de instellingen. Bij de Leica heb je nog een paar extra opties, namelijk portret, landschap, flits aan/uit en zo een paar keuzes die je bij Fujifilm volgens mij niet hebt. Het is maar net wat je wil, maar dat hè leuk is, dat is een feit. Mooie kleine instant klaar foto’s is toch superleuk om mee te spelen…. Ik ga er in de vakantie mee aan de slag en nu vast oefenen met een paar baby’s hahaha. Sorry nieuwe aardbewonertjes… jullie zijn komende week even de klos bij mij…