We zijn alweer toe aan de Februari foto van mijn #12maandenproject. Terugkijkend op Februari, dan denk ik aan de sneeuw en hoe iedereen een week lang in de ban was van de sneeuw. Ondanks dat nu lekker het zonnetje de huiskamer in schijnt.

We zijn het niet gewend die sneeuw, dat merk je zodra het duidelijk wordt dat het echt gaat vallen. De één vind het vreselijk, de ander vind het geweldig en helaas zijn de mensen die slecht ter been zijn dan juist opgesloten, omdat ze nergens heen kunnen met de sneeuw.

De hond uitlaten was een uitdaging, ploeterend over de sneeuwduinen die tegen de huizen gevormd waren door de wind, ons oude beestje ook zoekende hoe ze nou het beste over de sneeuw heen kon komen, soms zelfs omlopen over de weg, waar dat een betere optie was. Toch hebben we ook lol gehad, de hond ook, want zij heeft heerlijk even liggen rollen in een berg sneeuw… ze is er gek op. We hebben een wandeling van 3 uur door de sneeuw gedaan en dan lekker thuiskomen en een warm kop drinken erbij pakken, dat was toch ook wel fijn. Mede omdat het in het weekend was en wij niet aan het werk hoefde.

De rest van de week was het ellende, auto’s die de wijk niet uitkwamen, een vuilniswagen die helaas ongelukkig weggleed tegen een geparkeerde auto aan en glibbe-glij-valpartijen. Het was leuk, het was ellendig soms, maar ik ben blij dat ik de lente zie aankomen, de kleine bloempjes, de zon en het wordt langzaam weer groen, heerlijk. Ik heb al even van de zon genoten in de tuin met een kopje koffie… lekker is dat, zo dat zonnetje op je gezicht.

Omdat ik in de sneeuwwandelingen ook natuurlijk foto’s heb gemaakt, heb ik voor een sneeuwfoto gekozen, die toch de maand Februari in zijn ban had. Ik hoop dat jullie de foto ook mooi vinden. Na deze herinnering, gaan we lekker richting het mooie weer, geniet ervan!